Nyheter

Nyheter och händelser

Vi försöker att ha en så uppdaterad hemsida som möjligt för att informera om vad som händer och sker i Anderstorp och Gislaved där våra fastigheter finns.


Nedan finns några av händelser som skett.2022-11-02

Nytt värmesystem installerat i ett av hyreshusen som tillhör Pewab till ett mer energisnålt system. Detta är en av många åtgärder som gjorts för att minska energiförbrukningen och spara på miljön.


2022-10-15

Vår ekonomiansvariga Kristina har valt att säga upp sig för nya utmaningar. Vi önskar henne stort tack och lycka till. Vi söker nu efter en lösning på att ersätta henne.


2021-10-01

Martin Sturesson är anställd hos oss som fastighetsskötare. 


2020-04-01
Vi har expanderat och har nu Storgatan 11 där PEWES Skor och Bernts Cafe ligger.


2020-02-01
MAGI Boinvest AB har anställt en admin-, ekonomiansvarig, Kristina Danielsson.


2019-04-01
Vi har nu valt att gå över till 100% förnybar el till våra fastigheter för att värna om framtiden och en hållbarare miljö.


2019-02-02
Skogsgatan i Anderstorp är inte påbörjad med renoveringen för ännu för byggnation av fler lägenheter. Anledningen är att Gislaved Kommun inte godkänt vår bygglovsansökan om att bygga fler lägenheter i detta flerfamiljshus. Många turer kring vår ansökan så har vi nu överklagat till högre instans till Länsstyrelsen.


2018-12-13
Vi håller nu på att dra in fiber till våra hyresgäster i alla våra fastigheter. Detta kommer att höja standarden ytterligare.


2018-12-01
MAGI Boinvest förvaltar en fastighet på Skogsgatan i Anderstorp där vi har planer på att utöka med 3-4st lägenheter. Planerna har funnits ett tag och tagit längre tid än väntat men nu hoppas vi på att vi får bygglov på detta projekt. i januari så har nämnden möte i Gislaveds kommun och därefter så är planen på att börja
.


2018-01-10
Vi har under några år lagt en hel del resurser på vår fastighet på Nygatan i Anderstorp som vi nu efter årsskiftet har fullt uthyrt med både kontor, frisör, industri, verkstad, lager och över 55 stycken förråd till olika kunder. När vi tog över denna fastighet så var den tom men nu har vi med Geir Inge i spetsen fått in kunder i hela fastigheten på över 2000m2. Se mer på www.plamagi.se eller länken lagerhållning till vänster.


2018-01-05
OVK som är en ventilationskontroll har utförts på alla våra hus med gott resultat.


2017-10-15
Vi har gjort målningsarbete och en del fönsterbyten på Karl-Johansgatan som underhållsarbete. Vädret har inte alltid varit med oss så vi kommer att fortsätta arbetet 2018 när vädret tillåter.


2016-02-20
Vi på MAGI Boinvest har delat ut smarta återvinningset till våra hyresgäster. Dessa behållare eller kassa är tänkt att användas för att enklare sortera avfall på ett strukturerat sätt. Vi hoppas att detta ska underlätta mycket för våra hyresgäster och att det spar på miljön. Lycka till.


2016-01-01

MAGI Boinvest expanderar ännu mer. Vi har investerat i en ny fastighet på Skogsgatan i Anderstorp där planen är att bygga fler lägenheter. Vi har för tillfället ett stort tryck på sökande hyresgäster och hoppas att detta ska bli ett bra tillskott i vår portfölj.


2015-09-05
Vi är i fullgång med att måla om fasaden i Anderstorp på Ågatan. Tyvärr så har inte vädret varit med oss hela sommaren och detta har därför dragit ut en del i vår tidsplanering.


2015-02-20
Vi har beställt fiber till våra lägenheter på Ågatan. Vi återkommer senare med mer info kring detta.


2015-01-02
MAGI Boinvest firar i år 10 års jubileum. Har varit en fantastisk resa med många trevliga hyresgäster genom åren. Vi hoppas på forsatt många år framöver med många trevliga och glada hyresgäster samt ett stabilt företag. Tack till er alla som bidragit med dessa roliga 10 år.


2014-06-05
MAGI Boinvest har beslutat att år 2014 inte ha någon hyreshöjning för våra hyresgäster. Detta även om andra bolag och hyresgästföreningen gått med på en höjning på ca 2% i vår region. Vi vill att våra fastigheter ska vara så aktraktiva som möjligt. Det arbetet som vi lägger ned och den strategin vi har har visat resultat och vi har mycket låga vakanser i vårt bolag. 2013 hade vi inga alls och hoppas att 2014 fortsätter likaså.


2014-04-10
MAGI Boinvest har köpt ännu en robortgräsklippare av märket Honda på Andestorps cykel och trädgårdsmaskiner till Storgatan i Anderstorp. Efter att gräsklipparen har fått klippa ett tag så kommer denna gräsmatta att bli kanonfin.
Vi vill att Ni hyresgäster har lite uppsikt över dessa så att dessa inte rymmer ifrån fastigheterna.


2014-03-01
Vi håller på att renovera på Storgatan 5 i Anderstorp med bla köksrenovering och uppfräschning av lokal jämte Paulinas klädaffär innan den nya hyresgästen kommer in. Vi är även i Gislaved på Karl-Johansgatan med en del renoveringar i kök för att skapa mer yta till våra hyresgäster. Vi har hjälp utav Allan Agerklint som kommer att hjälpa oss framöver med diverse fastighetsskötsel och renoveringar. John Icho från Anderstorp läser byggprogram och praktiserar hos oss i vår och hjälper också till med diverse.


2013-12-02
Vi har hjälpt Anderstorps handel med ett bidrag till den nya julbelysningen på Storgatan och Brogatan. Dessa nya LED julbelysningen som sitter på lyktstolparna blev riktigt bra.


2013-09-15
Vi renoverar i Gislaved och byter fönster på fastighet. Detta för att få en tystare innemiljö, bättre fönster och lägre energiutsläpp. Hoppas ni hyresgäster inte störs av renoveringen.


2013-07-15
Nu på sommaren 2013 har vi hjälp av Allan Agerklint som kommer under några veckor syssla med diverse fastighetsskötsel.


2013-06-20
Vi har investerat i nya robotgräsklippare så att vi alltid kommer att ha fina gräsmattor vi några av våra fastigheter. Vi vill att Ni hyresgäster har lite uppsikt över dessa så att dessa inte rymmer ifrån fastigheterna. Vi önskar GLAD SOMMAR till alla våra hyresgäster.


2013-02-20
MAGI Boinvest AB expanderar ytterligare. Vi har startat ett nytt dotterbolag som kommer att äga och förvalta kommersiella fastigheter. Bolaget som kommer att heta PlaMAGI AB har nu investerat i två nya fastigheter i Anderstorp för uthyrning av kontors-, lager- och industrilokaler.

2012-06-21
Vi har fått hjälp i sommar av André Koch som kommer att vara hos oss några veckor. Han kommer att syssla med diverse vanligt fastighetsskötselarbete på våra fastigheter i Gislaved och i Anderstorp. André kommer närmast ifrån Gislaveds gymnasium där han studerat Byggprogrammet.


2012-02-01
Geir Inge som är delägare av MAGI Boinvest kommer att avsätta mer tid åt bolaget då han avslutat sin tjänst som Kanslichef på Hestra SSK, Isamon AB. Detta kommer att göra att vi kan satsa ännu mer på att höja standarden och trivseln i fastigheterna och vara ännu mer tillgängliga för våra hyresgäster.


2011-10-01
Vi håller på att expandera och har nu investerat i en fastighet på Storgatan i Anderstorp. Vi ser detta som en mycket positiv utveckling för bolaget MAGI Boinvest AB och hälsar alla hyresgästerna mycket välkommna till oss. I fastigheten finns bla. klädbutiken Paulina och Drop In Solarium Xpale.


2011-07-01
Efter mycker slit så har nu den sista lägenheten på Sofiagatan 18 blivit klar. Lägenheten har fått en rejäl ansiktslyftning och höjd standard med disk-, tvättmaskin, torktumlare och AC. Så vi hälsar vår nya hyresgäst välkommen och hoppas att Ni kommer att stortrivas.